En dag som jag

2015-03-10
14:01:13

Nu jävlar!

Ja, vad säger man. Det finns inte mycket att blogga om nu för tiden och det är nog anledningen till att det varit väldigt tyst här. Min kost går inte så väldigt jättebra, och det är ju sällan roligt att skriva om något som inte går bra. Jag försöker om och om igen att hitta viljan att strikta upp saker och ting, har börjat dricka fettkaffe på morgonen för att få upp fettnivån men ändå så faller jag dit titt som tätt. Jag är verkligen inne i en period då viljestyrkan är obefintlig och det är så lätt att ta en chokladbit, smaka en pommes eller dylikt och mitt undermedvetna intalar mig att så länge jag inte tillåter mig det så kommer det aldrig att bli för mycket. Jag hoppas ju att detta är sant, men någonstans tvivlar jag på det också. Det är så lätt att ta en bit till och en bit till när man väl att börjat. Det är svårt att sluta helt enkelt och det ökar ofta succesivt. Detta är ju också perioden som man borde försöka strikta upp det ännu mer eftersom sommaren närmar sig och därmed bikiniperioden.
 
Därmed har jag beslutat mig för att sätta upp mål. Nu till helgen åker jag, Henke, min farmor och pappa med fru till London på semester. Jag är då smärtsamt medveten om att det inte kommer gå särskilt bra att strikta upp det på en semester där man kommer äta ute väldigt ofta. Däremot så har jag beslutat mig för att när vi kommer hem så ska jag sätta ett datum och ett konkret mål. Vi kommer hem till Karlstad på tisdag den 17 Mars. Då ska jag under två månaders tid, fram till den 17 Maj, göra mitt allra bästa för att strikta upp kosten för att återigen få igång en viktminskning. Detta är alltså min ambition. Hur mycket jag kommer att gå ner i vikt det vet jag inte men för att klara detta måste jag ha en strategi som kommer att bestå i: 
 
Fettboosta - försök att nästan överkonsumera fett vid varje måltid för att inte gå hungrig och därmed få ett sötsug. Jag ska fettboosta genom fettkaffe, smör till maten, brieost etc. 
 
Alltid ha en reservplan - Om sötsuget smyger sig på och det finns godis och godsaker hemma så måste jag ha reservplaner hemma, dvs. rätt så strikta alternativ. Jag kommer alltså till tisdag köpa hem Brieost, Babybell, Skinka, Ägg, Mozarella, etc. Jag ska även alltid vara redo för återfall och därmed alltid ha kokta ägg färdiga i kylen. 
 
Börja väga mig en gång i veckan igen -  Jag märker att när jag slutar väga mig så spårar min kost ut. Jag måste märka på vågen varje vecka om jag gör snedsteg och bli motiverad varje gång som siffrorna visar nedåt. 
 
Motivera mig själv - Jag måste även börja motivera mig själv mer och tidigare har man belönat sig själv med mat. Istället ska jag byta ut matbelöningen mot ett alternativt belöningssystem som jag tycker är likvärdigt. Av den anledningen så ska jag, för varje 0,5 kilo jag går ner, köpa någonting fint till mig själv för 150 kronor. Jag kan välja att spara de 150 kronorna för att vid 1 kilo minus på vågen köpa mig någonting för 300 kronor. 
 
Nu är det alltså slut på bär, choklad, småprovningar av pommes och bröd. På tisdag startar det!