En dag som jag

2014-01-31
10:19:55

vägar och mätardag

Idag är det fredag igen och dags för vägning och mätning! Jag tycker att veckorna går så extremt fort så jag hinner knappt med! Idag är även en ganska speciellt dag då det är sista dagen i Januari som symboliserar att jag har ätit LCHF oavbrutet i en månads tid! Grattis till mig! Jag har hitillis inte fuskat och ätit någonting som inte står på "tillåtet"-listan men jag har däremot snackat på mörk choklad, vin, lite LCHF-bakverk och nötter. Dessa är vad jag ser det som mina livlinor och kan ha påverkat min viktnedgång negativt. Jag har gått ner i vikt men sista veckorna har jag stått ganska still på vågen. Det kan bero på att min våg inte riktigt har alla kottar på plats då jag uppenbarligen väger olika beroende på var jag står i lägenheten. Det kan skilja upp till två kg upp eller ner och jag tvivlar väldigt starkt på att jag går upp eller ner 2 kg på stående fot! Därför så känner jag att vågen endast är en liten vägvisare! Jag jobbar väldigt med mig själv för att inte ge vågen en sådan makt över mig och låta den vara just en vägvisare. även om den diffar 2 kg upp eller ner beroende på var jag står i lägenheten så borde den ju kunna skilja på 10 kg om det skulle vara det jag går ner! 
 
Mätningsmässigt så går det sakta men säkert nedåt. Denna veckan hade jag förlorat 1 cm i midjan, 0,5 cm på överarmen och 1 cm runt magen. Jag tycker också att det är väldigt svårt att mäta exakt då det beror på hur man står, men även dessa mått är en liten boost och en vägvisare att det går åt rätt håll!
 
Men såhär en månad efter start så kan man väl få göra en lite utvädering av sina resultat! När jag sitter och tänker på det så känns en månad inte alls speciellt lång tid och jag förstår inte varför jag stressar upp mig över två veckors stillastående på en våg som uppenbarligen inte är korrekt! Herregud det kommer, Helena, Det kommer! 
Åter till utvärderingen kan jag stolt säga att jag sedan 1 januari har gått ner 3,3 kg i vikt (det är lika mycket som en ganska stor julskinka!), jag har gått ner 5,5 cm i midjan, 2 cm runt överarmen och 4 cm runt magen. 
 
Jag har många cm och kilon kvar att tappa och hoppas att de med tiden skall rinna av mig de också! Jag hoppas också att min viktnedgång kan få en kickstart till våren då jag kan börja gå ut och gå, cykla och röra på mig mer än vad jag gör idag då snön vräker ner ute. Men ändå så tycker jag att jag har gjort ett rätt bra jobb och kommer fortsätta såhär! Tänker inte krångla så mycket med de lilla snask jag äter just nu, utan eventuellt ta bort det när jag känner att LCHF är en del av mitt liv och jag behöver lägga i en extra växel! Då sätter jag upp nya mål och utmaningar!