En dag som jag

2014-05-30
09:59:00

Vägar- och mätardag

Idag är det fredag och för en gångs skull är jag ledig en fredag. Det var väldigt längesedan jag skrev om vägning och mätning nu känner jag och det är nog för att det har gått lite upp och ner. För ett tag sedan visade vågen att jag hade gått ner massor varav några siffror ökade igen. Idag stod vågen på samma siffra igen som den gjorde för tre veckor sedan då det varierat lite. Mätningen var intetsägande och jag hade inte blivit något märkbart tunnare. 
 
Kilona känns som om de sitter väldigt fast just nu och någonstans vet jag att det är både för att jag inte längre har så mycket övervikt och att de då sitter lite hårdare fast och att jag har lite svårt att hålla mig strikt idag. Jag äter fortfarande varken godis, nötter eller någonting av det uppenbara så jag har ju inte fuskat i min lchf. Men jag kompletterar mycket med grönsaker och jag är fortfarande så otroligt dålig på fett! Jag försöker steka i mycket smör och ha feta tillbehör men jag har inte lust att äta kött och smör, vilket för många är väldigt effektivt. Att äta kött och smör är inte så jag vill leva resten av mitt liv och jag är livrädd för att kroppen skall bli superkänslig för kolisar om jag vänjer bort den lilla mängd jag tillåter mig att äta genom grönsaker. Jag är också medveten att jag, i samband med att jag gjorde det valet, tog beslutet att min viktresa får ta lite längre tid. Och inte vill jag förringa min viktresa.
 
Imorgon är det 1/6 vilket innebär att jag går in på min sjätte månad med lchf och jag har förlorat 8 kilo. Det är drygt ett kilo i månaden och det känns faktiskt helt okej! Men jag tror ändå att jag ska ta och beställa en burk kokosfett, bara så att man har det hemma sådär. 
 
Men jag skall ändå ta ett lite förändrande beslut! Jag skall nu ställa mig och göra ett kryddsmör som passar till det mesta och till varje måltid så skall jag äta det också. Jag tänker inte ta bort några grönsaker men jag tänker att höja fetthalten en aning för att se ifall jag kan minska portionerna en aning! 
 
Önska mig lycka till!